Inloggen

Resultaten

Welkom op de resultatenpagina. Hier kun je de resultaten van eerder uitgevoerde onderzoeken lezen door te klikken op 'Lees verder'.

Studiecoach (februari 2024) 
Om studenten een helpende hand te bieden bij het studeren, heeft de Open Universiteit het online platform ‘Studiecoach’ ontwikkeld. Dit platform biedt toegang tot studietips, tutorials voor het verbeteren van studievaardigheden en de mogelijkheid om in contact te komen met medestudenten. Omdat we op het punt staan de online studiecoach door te ontwikkelen, hebben we jullie een aantal
vragen voorgelegd over deze onderwerpen. In totaal hebben 150 panelleden deelgenomen aan deze enquête. Hieronder een samenvatting van de belangrijkste resultaten.

Lees verder

 

Infographics (juli 2023)

Als student aan de Open Universiteit word je regelmatig gevraagd om deel te nemen aan enquêtes om je mening te geven over bijvoorbeeld de cursus die je net hebt afgerond, of over je opleiding of studie in het algemeen. Via de tegel 'Onderwijsevaluaties' binnen mijnOU vind je voor de diverse onderzoeken een samenvatting met daarin de belangrijkste resultaten.

Om deze resultaten op een toegankelijkere manier beschikbaar te stellen, zijn we gestart met het maken van infographics. In deze survey hebben we jullie een aantal van deze infographics en manieren van data visualiseren voorgelegd en gevraagd naar jullie tips en tops. De inbreng die we hebben ontvangen nemen we mee in het verder ontwikkelen van de infographics.

Lees verder

Nieuw onderwijsaanbod (juli, 2022)

Het studieaanbod van de OU blijft zich verder ontwikkelen. Zo ook op het gebied van Cultuurwetenschappen. Hier liggen plannen om twee nieuwe focusprogramma’s te gaan aanbieden. Maar sluiten deze programma’s ook aan bij de ideeën en interesses van studenten?

Benieuwd naar deze peiling en of beide programma’s uiteindelijk ook doorgang vinden?

Lees verder

Modulair en Studentennieuwsbrief (juli, 2022)

Wij willen als onderwijsinstelling onze studenten zo goed mogelijk informeren, inspireren en met elkaar verbinden. Daarom ontvangen jullie, als student aan de OU, iedere twee maanden het online studentenmagazine Modulair en elke week de studentennieuwsbrief. Belangrijke vraag is natuurlijk: ‘wat vinden jullie van beide uitgaven?’.

Benieuwd naar de resultaten?

Lees verder

Focusgesprekken (juli, 2022)

In het afgelopen jaar zijn we, via focusgesprekken, over heel uiteenlopende thema’s met jullie in gesprek gegaan . Denk hierbij aan thema’s als feedback, scripties en drop-out. Ook hebben jullie met ons meegedacht over bepaalde onderdelen van het aanbestedingsproces binnen de digitale campus. Deze gesprekken waren bijzonder waardevol en hebben ons veel informatie en inzichten opgeleverd.

Geïnteresseerd in wat er in deze gesprekken zoal is opgehaald?

Lees verder

 

Gespreksverslagen

Dropout

Feedback

Scriptie online studiezaal

Scriptietraject

Community en binding (oktober, 2021)

In ons laatste onderzoek, waarvoor we jullie eind oktober hebben benaderd, stond het thema ‘Community en binding’ centraal.  In hoeverre heb je als student behoefte aan interactie met medestudenten, docenten of alumni? Hoe kunnen we deze interactie het beste faciliteren en hoe kan de OU de binding met studenten te versterken?

Benieuwd naar de uitkomsten en wat wij ermee gaan doen?

Lees verder

Terugkoppeling resultaten van evaluaties (maart, 2021)

Als student wordt je regelmatig gevraagd je mening te geven over de cursus die je net hebt afgerond of over de opleiding die je volgt. Maar hoe wil je als student eigenlijk het liefste uitgenodigd worden voor dergelijke evaluaties, en op welke wijze ontvang je graag een terugkoppeling van de resultaten?

Benieuwd naar de uitkomsten en wat wij ermee gaan doen?

Lees verder

Studeren in coronatijd (juni, 2020)

De coronacrisis zal bij veel studenten in meer of mindere mate invloed hebben gehad op de studie.

In deze survey hebben wij jullie een aantal vragen voorgelegd om een beeld te krijgen van het effect van corona op jullie studie, maar ook om te polsen hoe jullie de alternatieve tentamenvormen waarderen. En kiezen jullie ervoor om in de toekomst vanuit thuis tentamens te doen of heeft een studiecentrum als tentamenlocatie de voorkeur?

Benieuwd naar de resultaten?

Lees verder

Kwartielenomvang en aankoopgedrag (maart, 2020)

Bij de Open Universiteit is een academisch jaar verdeeld in 4 kwartielen en een zomerstop. Een kwartiel bestaat op dit moment uit een cursusblok van tien weken met aansluitend een tentamenweek. Hierop zijn natuurlijke diverse variaties mogelijk. Wij hebben een aantal varianten aan jullie voorgelegd. Welke variant heeft  jullie voorkeur? 

Daarnaast waren we ook benieuwd naar de manier waarop jullie je cursussen aankopen. Koop je iedere cursus één voor één, of is er eerder sprake van meerdere aankopen op één moment, en bestudeer je deze dan ook parallel?

Lees verder

SAMENWERKEND LEREN (februari, 2020)

Samenwerkend leren is een actueel thema. Ook binnen de Open Universiteit wordt  onderzoek gedaan naar samenwerkend leren, waarbij met name gefocust wordt op de vraag hoe je online samenwerkend leren effectiever en efficiënter kunt organiseren en hoe je de groepsdynamische processen kunt faciliteren in een online setting.

Maar wat vinden jullie, onze eigen studenten er eigenlijk van? Wij hebben jullie begin februari een aantal vragen voorgelegd over dit onderwerp. Lees hier de interessante resultaten!

Lees verder

Digitale toetsing (september, 2019)

Eind september hebben wij jullie een aantal vragen gesteld over digitale toetsing. Jullie hebben weer in grote getalen deelgenomen: zo'n 390 panelleden hebben de enquête ingevuld, oftewel een respons van 67%. 
Weer een mooie score! 

Digitale toetsing biedt vele mogelijkheden, maar brengt ook bepaalde risico’s met zich mee. Dat blijkt ook uit jullie antwoorden. Klik hier voor de belangrijkste resultaten! 

Lees verder

Zomervakantie (juli,2019)

Aan het begin van de zomervakantie hebben wij een eerste onderzoekje aan jullie voorgelegd. Van de ruim 530 panelleden die we hebben uitgenodigd hebben 435 panelleden de vragenlijst ingevuld. Betekent een respons van ruim 80%. Zijn we super blij mee! Een veelbelovende start. 

Het onderzoek heeft ons relevante inzichten opgeleverd. De resultaten willen we hier graag met je delen! 

Lees verder